Diverse

O nouă lege din Elveţia obligă producătorii de ceasuri să realizeze 60% din produsul finit (componente, materiale, R&D etc.) în ţară, însă aceasta nu mulţumeşte complet producătorii clasici care realizează ceasurile în proporţie de peste 90 – 95% în Elveţia. Ei spun că au apărut foarte multe aşa numite ceasuri “Swiss Made” fabricate în China care nu le aduc onoare.

Producătorul elveţian H. Moser & Cie a lansat modelul Swiss Mad Watch cu o curea din piele de vacă şi cadran metalic inspirat din culorile steagului Elveţiei la un preţ de 17.000 de dolari, iar ca formă de protest împotriva noi legi a realizat şi o ediţie limitată pentru Swiss Mad Watch cu carcasă din brânză Vacherin Mont d’Or medaille d’or. Pentru a-i oferi rezistenţă la utilizare, brânza este acoperită cu o răşină specială.

„Ceasul nostru este un mesaj clar pentru industria de ceasuri elveţiană, pentru autorităţi şi entuziaşti: marca Swiss Made nu mai înseamnă nimic”, a declarat Edouard Meylan, CEO-ul H. Moser & Cie. Interesant este că Edouard Meylan este născut în satul în care se produce brânza utilizată în realizarea ediţiei limitate a ceasului Swiss Mad Watch.

 

PS: Am uitat să vă spun preţul ceasului cu carcasă din brânză: 1 milion de dolari.

Sursa: telegraph.co.uk

Categorii: alte-gadgeturi

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.