Software

Ştiu că acest articol nu va atrage vizualizări (articole de genul strâng de obicei câteva sute de vizualizări), însă nu pot să îl trec cu vederea, mai ales că vorbim de tinerii noştri, cei care dovedesc în lume că suntem un popor cu foarte mulţi oameni inteligenţi (care din păcate pleacă în alte ţări şi îşi ating potenţialul acolo).

Trecând peste introducere, trebuie să aflaţi că cel mai bun utilizator Microsoft Word 2019 din lume este un elev din România. Gabriel Stanciu, de la Colegiul Naţional ”Ion Luca Caragiale” din Ploiești, a fost desemnat campion mondial absolut la categoria Microsoft Word 2019 în cadrul Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2022, singura competiție globală recunoscută de Microsoft în care elevi și studenți din întreaga lume își pot testa abilitățile în aplicațiile Office.

În cadrul etapei globale a acestei competiții, desfășurată la Anaheim (SUA), în perioada 24-27 iulie, România a fost reprezentată de trei elevi: Emilia Slavu (Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani), la secțiunea Microsoft Excel 2019, Ștefania Potop (Liceul ”Simion Mehedinți” din Vidra), la Microsoft PowerPoint 2019, și Gabriel Stanciu (Colegiul Național ”Ion Luca Caragiale” din Ploiești), la categoria Microsoft Word 2019. Cei trei au câștigat etapa națională de calificare, la care s-au înscris inițial 287 de candidați cu certificare Microsoft Office Specialist.

Cea de-a 20-a ediție a Microsoft Office Specialist World Championship a atras peste un milion de concurenți din întreaga lume. Tineri cu vârste cuprinse între 13 și 22 de ani și care sunt înscriși într-o instituție de învățământ acreditată concurează pentru a-și demonstra abilitățile în aplicațiile Microsoft Office – Word, Excel și PowerPoint.

În finala mondială, de la Anaheim, concurenții și-au demonstrat cunoștințele și competențele digitale participând, mai întâi, la un test rapid de 30 de minute, și apoi la un examen care a durat trei ore. În cea de-a doua parte, concurenții au avut de realizat un proiect de studiu complex, pe o temă dată, rezultatele cercetării lor fiind prezentate într-un document Word, un document Excel sau o prezentare PowerPoint, în funcție de secțiunea la care au participat.

”Sunt extrem de fericit că am obținut acest premiu. În spatele lui, stau foarte multe ore de muncă. Competiția a fost extraordinară, a fost o experiență minunată pentru mine. Mă bucur că, datorită certificării obținute și a finalei câștigate în România, am avut ocazia să merg în Statele Unite, în California, și să cunosc oameni noi. Îmi doresc să particip și la ediția de anul viitor. Ar fi păcat să ratez o astfel de experiență.”, a declarat Gabriel Stanciu, campion mondial la categoria Microsoft Word 2019.

Pentru performanța sa, Gabriel a fost recompensat cu trofeul şi medalia competiţiei, dar și cu un premiu în valoare de 7.000 USD şi un laptop Microsoft Surface.

Cei trei elevi au fost însoțiți în Statele Unite de doi profesori – Adela Potop (Liceul ”Simion Mehedinti” din Vidra) și Horațiu Hotea (Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” Petroșani), și de Gabriela Ford, Director al Fundației EOS, coordonatorul evenimentului.