Accesorii inteligente

Avem de-a face cu un război comercial în derulare. Două superputeri se află în conflict deschis: China vs SUA. Nu se prefigurează un câștigător, iar o soluție de compromis nu apare la orizont. Companiile sunt nevoite să ia măsuri spre a preîntâmpina blocajele sau costurile mai mari.

Fitbit a anunțat că urmează a-și muta producția de smartwatch-uri și brățări de fitness din China. Nu au specificat și ce soluții au găsit. Au o facilitate de R&D în România și nu m-aș mira să-i văd că deschid o fabrică pe aici. Bineînțeles, nu am nicio informație în acest sens și este puțin probabil. Mă gândesc că vor găsi o țară din apropierea Chinei: India, Vietnam etc.

Fitbit este un client important (vânzări de 300 milioane dolari pe trimestru, peste 1 miliard pe an).

În aceeași linie de a muta producția din China putem integra și Samsung ce a închis ultima sa fabrică de telefoane mobile de acolo. Apple și ASUS au anunțat că au planuri similare, în a-ș reduce dependența față de China în ce privește producția.

La Apple mi se pare de înțeles și m-aș fi așteptat la o decizie de acest fel luată cu ceva ani în spate. Trebuiau să prevadă că se va ajunge într-o situație precum cea din prezent, mai ales de când Donald Trump a ajuns președinte. ASUS pe de altă parte se poate duce spre țara sa de baștină – Taiwan.

Mutarea producției din China este un imbold de dezvoltare pentru alte economii din Asia sau alte colțuri ale lumii. Când este necaz în curtea unuia, avem fericire în altă parte.

Sursa: AnandTech.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.