Hardware

În ultimii ani a tot crescut cantitatea de memorie RAM utilizată pe smartphone-uri, iar dacă acum doi ani 4 GB erau etalon, la început de 2017 avem deja telefoane inteligente cu 8 GB RAM (ASUS Zenfone AR).

De multe ori ne-am pus întrebarea dacă avem nevoie de o cantitate de RAM din ce în ce mai mare şi chiar am purtat discuţii împreună cu voi pe marginea acestui subiect. Producătorii ne vând ideea că o cantitate de RAM mai mare ne ajută în multi-tasking, însă un oficial Huawei a confirmat într-un moment de sinceritate că la momentul actual nu avem nevoie de 6 / 8 GB RAM pe smartphone-uri.

Conform acestuia, în testele interne majoritatea device-urilor Huawei cu 4 GB RAM şi procesor Kirin 960 s-au descurcat mult mai bine comparativ cu alte telefoane ale competiţiei ce dispuneau de 6 GB RAM. Importantă este optimizarea software, iar un exemplu concret în susţinerea acestei afirmaţii este Apple cu al său iOS care se mişcă fluent cu o cantitate minimă de RAM. Chiar dacă şi Huawei are terminale cu 6 GB RAM, oficialul chinez al companiei susţine că plusul de 2 GB RAM nu merită efortul financiar destul de consistent.

Sunt sigur că acest “moment de sinceritate” are în spate o strategie bine gândită, însă afirmaţiile făcute au probabil la bază nişte analize făcute de Huawei. Nici eu nu cred că avem nevoie la momentul actual de mai mult de 4 GB RAM, însă peste 1-2 ani ne va fi oare util surplusul de memorie RAM ? (probabil că nu, mai ales că majoritatea producătorilor de smartphone-uri nu oferă suport software mai mult de 2 ani)

Sursa: gizchina.com