Hardware

Noua serie de smartphone-uri Xiaomi Redmi 8 include deja doi membrii importanţi (Xiaomi Redmi 8 şi Redmi 8A) şi chiar dacă vorbim de modele de buget cu actualizări importante comparativ cu generaţia anterioară, un aspect a ridicat numeroase semne de întrebare printre pasionaţi în ale tehnologiei.

De ce Xiaomi Redmi 8 este echipat cu Qualcomm Snapdragon 439 în condiţiile în care generaţia anterioară utilizează Qualcomm Snapdragon 632 ?

Atât în teorie, cât şi în practică, Qulcomm Snapdragon 632 este puţin mai bun decât Qualcomm Snapdragon 439 (nu cu mult, dar este). Deci care este explicaţia ?

Conform lui Lu Weibing, General Manager Redmi, compania chineză a realizat un chestionar printre fanii Xiaomi pentru a afla de la aceştia ce şi-ar dori să găsească pe noua serie de smartphone-uri de buget Redmi. Cele mai întâlnite trei răspunsuri au fost: autonomie ridicată, fluiditate în utilizare şi o construcţie de calitate.

Xiaomi a decis astfel să pună accentul pe aceste trei mari solicitări:

  • a integrat o baterie de 5000 mAh cu încărcare la 18W (de la 0 la 100% în aproximativ 2 ore);
  • a renunţat la versiunea de bază cu 2 GB RAM, a integrat funcţia Mi Turbo 2.0 şi a utilizat Qualcomm Snapdragon 439 deoarece este unul dintre cele mai eficiente procesoare ca şi consum de energie, dar şi pentru că performanţele acestui procesor sunt similare cu cele oferite de Qualcomm Snapdragon 625 (suficiente pentru fluiditatea solicitată de fani);
  • a construit smartphone-urile cu materiale calitative.

Acelaşi Lu Weibing a concluzionat că acei utilizatori care vor mai multă performanţă se pot îndrepta către noua serie Xiaomi Redmi Note 8, în timp ce acei fani care doresc autonomie şi preţ mic se pot orienta către Xiaomi Redmi 8.

Sursa: gizmochina.com