Diverse

Un profesor de informatică din Ghana a devenit celebru în mediul online după ce a publicat câteva poze prin care dovedea că această materie se poate preda chiar şi atunci când nu ai calculatoare la clasă.

Richard Appiah Akoto, profesor la o şcoală generală din oraşul Sekyedomase, a desenat cu creta pe tablă pagina principală a cunoscutului program de editare text Microsoft Word. Pe baza acelei schiţe, profesorul a explicat elevilor rolul fiecărui element în parte. Efortul profesorului este de apreciat ţinând cont că admiterea la liceu include şi un test de informatică.

Şcoala la care Richard Appiah Akoto îşi predă sârguincios materia nu mai are calculatoare încă din 2011, însă chiar şi aşa în fiecare an au existat elevi care au intrat la liceu.

Imaginile au făcut înconjurul lumii, iar Microsoft Africa a promis pe contul oficial de Twitter că îi va trimite profesorului un computer şi îi va oferi acces gratuit la mai multe materiale educaţionale.

Acesta este clar un exemplu de devotament, iar cuvintele scrise de profesorul ghanez pe pagina sa de Facebook dovedesc pasiunea şi implicarea afectivă: “…îmi iubesc elevii şi trebuie să îi fac să înţeleagă ce le predau”.

Sursa: qz.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.