Smartphone

A început Orange Smartphone Tester în etapa a 6-a, porțiunea destinată site-urilor și blogurilor de it&c. Vedetele acestei editii sunt Samsung GALAXY S5 și Samsung Gear Fit. Am primit pachetele sigilate și le-am desfăcut în fața camerei video. Ce a ieșit vedeți în clipurile de mai jos.

1. Samsung GALAXY S5

Unboxing-Samsung-GALAXY-S5 (14)

Pachetul respectă tema de alte telefoane și tablete ale companiei sud-coreene. Cutia este fabricată dintr-un carton ce imită textura lemnului.  GALAXY S5 este fabricat în Vietnam. La interior dați de smartphone, bateria de 2800 mAh, cablu microUSB – USB 2.0, încărcător pe USB 2.0, ghid de pornire rapidă, căști albe de tip in-ear și accesorii dedicate. Este interesant că cablu microUSB – USB 2.0 nu are suport pentru tehnologia microUSB în ediția 3.0, deși mufa smartphone-ului este compatibilă cu acest standard.

Designul lui Samsung GALAXY S5 amintește direct de GALAXY Note 3 și GALAXY S4. O muchie ce pare cromată înconjoară device-ul, ceva mai rotunjit decât generația anterioară, spatele smartphone-ului este mat și contribuie la un grip foarte bun.

Capacul bateriei este fabricat dintr-un plastic ce scoate obișnuitele zgomote în momentul în care poziționezi capacul pe spate sau îl scoți spre a avea acces la baterie și sloturile pentru microSIM și microSD de până la 128 GB. Obiectivul camerei de 16 Megapixeli se profilează puțin peste carcasa telefonului și este predispusă la zgârieturi, de aceea recomand accesorizarea lui GALAXY S5 cu o husă dedicată.

Unboxing-Samsung-GALAXY-S5 (7)

În partea superioară regăsiți jack-ul de 3.5 mm, la bază se află portul microUSB 3.O protejat cu un element din plastic. În lateral dreapta dați de butonul de power, iar în lateral stânga de tasta dedicată pentru reglarea volumului.

GALAXY S5 este blocat în rețeaua Orange și prima operație de bootare în Android 4.4.2 KitKat s-a desfășurat destul de rapid.Sunt câteva aplicații preinstalate de către Orange, dar mai multe detalii în review-ul propriu-zis. Zona de setări are mai multe moduri de afișare (listă sau grilă). Nu sunt schimbări majore față de Android-ul regăsit pe Samsung GALAXY Note 3 sau GALAXY S4. Mă refer în special la partea de interfață grafică / UI și nu la software-ul inclus de telefon.

Mai multe detalii:

Câteva fotografii cu Samsung GALAXY S5:

2. Samsung Gear Fit

Unboxing-Samsung-Gear-Fit (8)

A câștigat și un premiu în cadrul MWC Barcelona 2014. Aș spune că este cele mai interesant device din categoria accesorii inteligente prezentat în cadrul târgului de tehnologie din Spania. Elementul principal de atracție îl reprezintă display-ul OLED curbat de 1.84 inch.

În pachet dați de brățara inteligentă, încărcător pe microUSB și accesoriu ce permite încărcarea device-ului, ghid de pornire rapidă. Pentru a seta Samsung Gear Fit trebuie pornit smartphone-ul Samsung GALAXY S5. Se descarcă Samsung Gear Fit Manager din secțiunea Samsung Apps. Cele două gadgets se conectează prin bluetooth și setările se fac în câteva minute. Mai multe detalii în review.

Câteva fotografii cu Samsung Gear Fit: 

La final aș avea nevoie de ajutorul vostru. Îmi spuneți în rubrica de comentarii ce ați dori să testez la Samsung GALAXY S5 și Samsung Gear Fit. Răspunsurile mele vor veni în secțiunea de comentarii, în articole dedicate și mai ales în review.