Coduri pentru categorii Netflix ascunse Software

Europa este grav afectată de pandemia provocată de noul coronavirus, iar zilele acestea tot mai mulţi oameni stau izolaţi în case pentru a limita răspândirea virusului. În acest context consumul de internet a crescurt foarte mult, astfel că infrastructura este pusă serios la încercare.

Pentru a preveni un posibil colaps a acesteia, Uniunea Europeană a solicitat platformelor de streaming online (Netflix, Youtube etc.) să îşi limiteze serviciile. Practic reprezentanţii europeni solicită diminuarea calităţii servicilor oferite către consumatorul final de la standardul HD la cel SD.

Thierry Boston, comisar european responsabil pentru politici digitale, a declarat că “Europa şi întreaga lume se confruntă cu o situaţie fără precedent. Guvernele au luat măsuri de reducere a interacţiunilor sociale pentru a limita răspândirea COVID-19 şi pentru a încuraja munca la distanţă și învăţământul online. Platformele de streaming, operatorii de telecomunicaţii şi utilizatorii, avem cu toţii responsabilitatea comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcţionare a internetului în timp ce încercăm să împiedicăm răspândirea virusului.”

Cei de la Netflix au răspuns acestei rugăminţi şi au anunţat că vor reduce cu 25% traficul din Europa pentru a păstra o infrastructură de internet funcţională. În aceste condiţii, utilizatorii Netflix vor urmări o parte din filmele / serialele existente pe platformă la calitatea standard SD, chiar dacă plătesc un abonament superior.

Această decizie este cumva îndreptăţită, adică este de preferat să avem o platformă funcţională, chiar dacă la o calitate redusă, decât una nefuncţională. Pe de altă parte vor apărea cu siguranţă suficient de mulţi nemulţumiţi cu abonamente Standard sau Premium ce vor cere despăgubiri.

Update: Google a răspuns solicitării Uniunii Europene şi a anunţat că toate clipurile video de pe Youtube vor fi setate să pornească la 480p.

Sursa: digi24.ro

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.