Retelistica

Acum mai bine de un an, Vodafone şi Liberty Global anunţau că au bătut palma pentru o parte din operaţiunile companiei americane din Germania şi Europa de Est (Cehia, Ungaria şi România).

Tranzacţia de 20.7 miliarde de euro a fost la un moment dat chiar în impas, la sfârşitul anului trecut oficialii europeni având câteva semne de întrebare legate de o posibilă creştere a preţurilor şi de o posibilă reducere a opţiunilor de alegere pentru consumatori după preluare.

După analize amănunţite totul a decurs normal, astfel că sursele celor de la Reuters susţin că în foarte scurt timp Uniunea Europeană va anunţa că este de acord cu preluarea unor părţi din Liberty Global de către Vodafone. Pentru noi această tranzacţie este foarte importantă deoarece Vodafone România va prelua UPC România.

Prin această achiziţie, operatorul roşu va putea oferi românilor pachete integrate de telefonie mobilă, fixă, internet fix şi cablu TV. Vodafone va avea acces la peste 1.3 milioane de noi abonaţi şi va putea atrage mulţi alţii prin oferte complexe, mai avantajoase.