Ceea ce se pronostica se va îndeplini. Uniunea Europeană cere un control internaţional asupra internetului. Cum se face asta?
                        În SUA există o autoritate non-profit creată în anul 1998 pentru a superviza serverele, bazele de date şi domeniile de internet. Numele său este ICANN. Uniunea Europeană vrea să transforme acest mecanism şi să îi dea o importanţă mai ridicată, o implicare mai responsabilă în lumea online-ului. 
                         Se poate spune că pe viitor şi internetul va fi guverant de norme şi libertatea totală de acum va fi dată amintirilor. Poate că va fi mai bine dar când libertatea este limitată nu prea poţi vorbi de bine.
                       La ora actuală se anticipează că există peste 1,5 miliarde de utilizatori de internet în întreaga lume şi în Europa sunt peste 300 de milioane (6 milioane se estimează a fi şi în România deşi mi se pare o prognoză cam optimistă). 
                      Pe de altă parte nu cred că SUA va renunţa aşa uşor la controlul unidirecţional pe care îl face acum dar probabil în urma negocierilor se va ajunge la un acord. În septembrie ICANN îşi încheie mandatul, netul a evoluat imens din 1998 până acum şi altele sunt provocările online-ului mondial. În primul rând internetul influenţează şi formează menatalităţi şi autorităţile politice nu au cum să nu fie atente. 
Sursa: aici

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.