Software

În cadrul Google I/O 2016 compania americană a prezentat Instant Apps, adică o modalitate prin care utilizatorilor li se va permite testarea unei aplicaţii înainte de a o instala / cumpăra. Practic orice aplicaţie cu suport Instant Apps va avea un link care va trimite utilizatorul către un fel de demo ce va avea menirea să demonstreze funcţionalitatea aplicaţiei respective.

În luna ianuarie a acestui an Google a demarat primele teste, iar la 9 luni distanţă a anunţat că acestea au fost finalizate cu succes, iar Instant Apps va urma să fie aplicat treptat mai multor aplicaţii din Google Play. Utilizatorul va putea testa o aplicaţie prin intermediul butonului “Try Now” poziţionat în imediata apropiere a butonului “Install”. Dacă după testare totul este în regulă, utilizatorul va putea instala / cumpăra respectiva aplicaţie, dacă nu, poate renunţa şi căuta alternative.

Împreună cu implementarea Instant Apps, Google a mai anunţat şi alte mici modificări pentru ramura jocuri din Google Play:

  • O nouă secţiune cu trailere;
  • O zonă “Premium” pentru jocurile ce necesită investiţii financiare şi una “New” pentru jocurile ce vor urma să apară;
  • Un design nou pentru secţiunea “Alegerea Editorilor”.

O altă noutate este aceea a programului Google Play Security Reward prin intermediul căreia compania americană va recompensa utilizatorii care vor semnala vulnerabilităţi în cele mai populare aplicaţii din Google Play, inclusiv cele proprii Google.

Sursa: gadgets.ndtv.com

Categorii: androidgoogle
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.