Diverse

Se ştie că Apple poate scoate bani şi din piatră seacă, standardul de conectivitate Lightning fiind un exemplu concret în acest sens. Producătorul american şi-a creat propriul sistem de porturi de încărcare şi transfer de date, iar utilizatorii plăteau şi încă plătesc bani grei pentru adaptoare compatibile.

Cele mai noi surse susţin totuşi că Apple ar vrea să treacă la standardul USB Type-C, iar acest lucru s-ar putea realiza chiar de anul acesta. Deşi ar fi preferat în continuare porturile tip Lightning, se pare că acestea şi-au cam atins limitele. La rândul său USB Type-C oferă multiple avantaje: permite atingerea de viteze superioare de transfer de date (până la 10 Gbps), iar în acelaşi timp permite alimentarea device-urilor cu până la 100 W.

Personal îmi este foarte greu să cred această informaţie, mai ales că Apple este compania care vrea să se diferenţieze de fiecare dată de concurenţă, iar un standard prezent în lumea Android i-ar ştirbi din onoare şi din venituri.

Sursa: neowin.net

Categorii: apple

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.