Renault ZOE gAuto

Ca la fiecare început de an ne sunt transmise cifrele de vânzări de la majoritatea companiilor mari. Am ales să prezint situația pe 2015 a grupului Renault în special din cauza numărului mare de mașini electrice vândute de aceștia anul trecut.

Dacia a avut o contribuție majoră la creșterea cu 3.3% a vânzărilor Group Renault în 2015 față de 2014, până la un maxim de 2.800.242 vehicule. Duster, Sandero și Logan au totalizat 908.980 unități, fie că au fost vândute sub sigla Renault, fie Dacia. Iată în tabelul de mai jos care au fost cele mai vândute modele din grup:

Vanzari Group Renault 2015

Am decis să scriu despre vânzările grupului Renault din alt motiv. M-a impresionat cota de piață în Europa în ceea ce privește vehiculele electrice. Cu 25.2% (incluzând modelul Twizy), Renault a vândut cele mai multe mașini electrice pe bătrânul continent – 23.086 unități. Practic, unul din 4 autovehicule electrice cumpărate a făcut parte din grupul francez.

Cel mai vândut model electric în 2015 în Europa a fost Renault ZOE, cu 18.453 de unități, mai mult de jumătate fiind cumpărate în Franța, grație ”superbonusului” oferit de guvernul din hexagon încă din aprilie 2015.

Piața vehiculelor utilitare ușoare (LCV – Light Commercial Vehicle) este dominată în Europa de 18 ani consecutivi de Group Renault. În 2015, prin modelul complet electric Kangoo Z.E., Renault reușește să atingă o cotă de piață de 42.6% din vânzările de LCV-uri electrice. Kangoo Z.E. a fost preferat anul trecut pe continentul nostru de 4.325 de clienți.

Renault Kangoo Z.E.Cu asemenea vânzări pe piața vehiculelor electrice, abia aștept să văd ce surprize ne pregătește Group Renault pentru anul în curs. V-am spus deja că în următorii 4 ani alianța Renault-Nissan vrea să lanseze peste 10 vehicule cu capabilități de deplasare autonomă, așa că viitorul sună promițător pentru acest producător auto, chiar dacă momentan există zvonuri despre un abuz Renault în genul Dieselgate de la Volkswagen. Până nu se demonstrează ceva concret, oricât de probabil ar fi ca suspiciunile să se adeverească, refuz să scriu titluri de scandal.

Sursa: Media.Renault.com

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește realme 7 Pro, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.