Diverse

Vânzările globale de PC-uri sunt în scădere, în cel mai recent raport IDC minusul la nivelul trimestrului al treilea din 2022 fiind de 15% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021.

După ridicarea restricţiilor de după pandemia COVID-19 vânzările de PC-uri au cunoscut scăderi constante, astfel că sfârşitul acestui an ne aduce şi o primă victimă – Intel. Pentru a-şi reduce costurile, compania americană va anunţa la sfârşitul acestei luni o nouă strategie, una ce va include şi concedierea a câtorva mii de angajaţi.

Intel are în toată lumea peste 113.000 de salariaţi, însă cele mai afectate divizii vor fi cele de marketing şi vânzări, în cadrul acestora aproximativ 20% dintre angajaţi urmând a rămâne fără un loc de muncă.

Situaţia celor de la Intel nu este deloc grozavă, compania fiind afectată de două mari probleme: scăderea vânzărilor globale de PC-uri, cât şi de diminuarea cotei de piaţă în dauna celor de la AMD (Advanced Micro Devices). În luna iulie Intel şi-a revizuit în minus estimările de vânzări pentru 2022 cu aproximativ 11 miliarde de dolari.

Sursa: bloomberg.com