Accesorii inteligente

Vector Watch este produsul unui startup românesc ce și-a asigurat finanțare din partea unui antreprenor autohton. Detalii găsiți într-un articol mai vechi

Aseară a avut loc și evenimentul dedicat pieței românești și pot să spun că m-a impresionat mobilizarea micuței echipe din spatele acestui smartwatch. Au reușit să adune oameni angrenați în companii de top din țara noastră, de la șeful Google România și până la vedete TV. Mă rog, pentru voi sunt sigur că nu asta contează în mod deosebit.

Important este că Vector Watch îl găsiți la Orange, în exclusivitate. Operatorul telecom are încredere în acest smartwatch și-l va promova activ în perioada  următoare. Prețurile încep de la 299 euro și se opresc pe la 499 euro. Vor fi mai multe configurații de Vector Watch în funcție de materialul din care este fabricată carcasa, dar și în ce privește pielea și modelul curelei ce-l însoțește.

Vector Watch este fabricat în Asia, dar dezvoltarea hardware și software s-a realizat în România, la București. Folosește un display a cărui tehnologie amintește de smartwatch-urile Pebble. Cu display-ul activ tot timpul reușește a oferi 30 de zile de autonomie, iar în anumite condiții reușește a trece de această valoare. Asta și pentru că display-ul consumă energie doar atunci când își face refresh în ce privește informația afișată. Nu are control tactil ci trei butoane metalice în lateral dreapta.

Smartwatch-ul merge a fi conectat cu iOS, Android și Windows Phone, prin bluetooth 4.0. În aplicația dedicată existentă în App Store, Google Play și Windows Store dați și de un magazin de aplicații aflat în stadiu incipient. Aplicațiile respective îi aduc un plus la capitolul polivalență și-l individualizează față de alte ceasuri inteligente.

De ce Vector Watch este interesant în fața unui ceas cu Android Wear?

  1. Autonomia sa este de 30 de zile și nu de jumătate de zi sau în cel mai bun caz de o zi, mă refer strict la ceasurile cu Android Wear.
  2. Arată într-un mare fel. Excelent fabricat și nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, mergeți să-l vedeți într-un Orange Store, de astăzi ar trebui să fie la raft. Aș spune că este cu o clasă peste Motorola Moto 360 ce pare de-a dreptul butucănos și nefinisat pe lângă unele iterații de Vector Watch.
  3. Display activ 100% din timp. Poți spune cât este ceasul sau afli această informație fără a fi nevoit să zguduiți încheietura. Aici ar trebui să pun un zâmbilici.

Prețurile sunt ridicate și aici aș spune că se plătește și partea de Reasearch & Development. Totuși, dacă vreunul dintre voi este interesant de Vector Watch. Am un cupon de reducere, valabil în Orange Store. Voucher-ul are valoare de 100 euro. Astfel în loc de 299 euro îl puteți cumpăra la 199 euro. Aștept comentariile celor interesați în secțiunea dedicată și o să aleg un câștigător.

Tag-uri: Vector Watch

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.