Diverse

Yahoo a fost cândva un gigant, un uriaş pentru care Microsoft ar fi plătit în 2008 undeva la 50 de miliarde de dolari. Atunci au refuzat pentru că erau pe cai mari, însă la nici 8 ani distanţă s-au vândut ieftin pentru a supravieţui. Operatorul american Verizon Communications a anunţat că va plăti 4.83 miliarde de dolari pentru divizia operaţională Yahoo + terenurile clădirilor din Silicon Valley.

În această tranzacţie nu vor fi incluse participaţia Yahoo de 15% în cadrul Alibaba Group Holding, participaţia de 35.5 % în cadrul Yahoo Japan, numerarul Yahoo, obligaţiunile convertibile ale companiei, unele brevete şi alte câteva investiţii minore. Tranzacţia nu o include nici pe Marissa Mayer, actualul CEO Yahoo, care va primi fabuloasa sumă de 57 milioane de dolari pentru a părăsi corabia din mers.

Viitorul Yahoo este în acest moment incert, însă se spune că Verizon va implica compania într-un proiect cu AOL pentru furnizarea de reclame personalizate către clienţi. Achiziţia este aşteptată să aibă loc oficial în trimestrul întâi al anului viitor.

Sursa: fonearena.com

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.