Telefoane Mobile

Vernee Apollo Lite este un smartphone din categoria mid-range, iar nucleul hardware îl reprezintă MediaTek-ul Helio X20 de tip deca-core + 4 GB memorie RAM și 32 GB spațiu de stocare, slot dedicat pentru cardurile microSD. 

MediaTek Helio X20 folosește o arhitectură tri-cluster pe proces de litografiere de 20nm ( 2 x ARM Cortex-A72 la 2.1 GHz, 4 x ARM Cortex-A53 la 1.85 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.4 GHz). Folosește un accelerator grafic la 780 MHz – Mali-T880MP4.

Vernee-Apollo-Lite-MediaTek-Helio-X20 (2)

Cel puțin pe hârtie, MediaTek Helio X20 se situează ca preț în categoria mid-range, dar ca performanțe urcă în liga premium. Cei de la Vernee se lăudau la un moment dat cu un scor de peste 90.000 de puncte în AnTuTu.

Corepilot 3.0 este responsabil de activarea / dezactivarea rapidă a celor 10 nuclee de procesare, iar compania taiwaneză spun că așa s-ar obține o reducere a consumului de energie de până la 30% (nu am găsit detalii legate de referința luată în calcul de către MediaTek). Cele mai cunoscute telefoane cu MediaTek Helio X20 / X25 sunt Xiaomi Redmi Pro, Meizu MX6, LeEco Le 2 și Le 2 Pro, Vernee Apollo Lite.

Vernee-Apollo-Lite-MediaTek-Helio-X20 (3)

Vernee a fost gândit în mod special pentru piața europeană, iar acum îl puteți achiziționa cu un discount de 30 de dolari. Voucher-ul îl găsiți pe site-ul producătorului.

Mai multe detalii legate de cum funcționează MediaTek Helio X20 pe Vernee Apollo Lite în materialul video:

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.