Smartphone

Discuția poate fi extinsă și spre orice alt smartphone B-list chinezesc ce ajunge în România pe canal oficial sau prin reseller. Sunt telefoane ce au atras atenția în ultima perioadă și știu că sunt destule persoane interesate de astfel de dispozitive. 

Pe lângă Vernee Apollo Lite mă gândesc și la alte terminale de la Ulefone, Oukitel, UMi etc.

Ai două trei alternative:

a. Import din China + TVA + perioada de așteptare, aici mă refer la Gearbest, Coolicool, Everbuying etc. Spre exemplu, Vernee Apollo Lite îl poți cumpăra la 180 dolari / aprox. 740 lei + TVA = aprox. 884 lei. Magazinele online chinezești oferă și garanție, dar este un joc de-a șoarecele și pisica, trimiți produsul în China etc.

b. Reseller  și trebuie făcută o precizarte. Reseller-ul își face stoc de produse, dar fără a avea un acord încheiat cu Vernee, Ulefone etc. Nu am idee cum asigură partea de service, obligatorie în țara noastră. Teoretic, oferă servicii postvânzare, practic nu ți-ai dori să ai de-a face cu activarea garanției. Reseller în România este Vernee.ro – 1350 lei în oferta iHunt.

c. Import pe canal oficial – confirmare pe pagina globală a Vernee în cazul de față – 1199 lei pe vernee-oficial.ro. iHunt s-a mișcat mai repede în ce privește domeniul web și vedeți că și-a acontat Vernee.ro, iar importul oficial făcut de către ATU IT a trebuit să se mulțumească cu o struțocămilă ca denumire – vernee-oficial. Aici bănuiesc că există un acord ce prevede furnizarea de piese și servicii postvânzare din partea companiei chineze către vendorul local. Nu am idee pe ce perioadă de timp se întinde acest acord.

Până la urmă avem doar două variante fezabile, unul dintre cele trei scenarii de achiziții pică, diferența de preț față de 1 și 3 fiind prea mare. Momentan.

884 lei sau 1199 lei? Cât de mult contează serviciile postvânzare în cazul de față? 

specificatii-Vernee-Apollo-Lite-One-Plus-3

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.