gAuto

Jingdong este al doilea gigant din comerțul online chinezesc, iar compania a încheiat un parteneriat cu SAIC Maxus și Dongfeng Motor spre a dezvolta primele camioane autonome. 

Cele două companii partenere au experiență în producția de autovehicule electrice. Camionul JD este electric, încorporează un radar performant, GPS și o multitudine de senzori ce-i permit să vadă obstacolele de până la 150 metri depărtare.

Primele teste au fost trecute cu succes – planificarea rutelor în mod automat, depășirea, ocolirea de obstacole și capacitatea de a parca singur. Proiectul se află într-o etapă de cercetare și dezvoltare, va mai trece o bună perioadă de timp până la implementarea propriu-zisă.

JD își dorește să dezvolte conceptul de camion autonom, iar în etapa de început să le folosească spre a trimite produsele de la centru spre punctele de livrare. Pe termen lung, meseria de șofer va dispărea. Când spun termen lung, mă refer la un orizont de timp de 30 – 40 ani sau chiar mai devreme.

Categorii: gauto

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.