Viitorul în domeniul huselor de smartphone? :)

28/06/2018

Întrebarea este mai mult retorică, soluția dezvoltată de un inginer german pentru husele de smartphone merge mai degrabă spre nișa de ciudățenii, dar și cu un aspect practic la pachet. 

Philip Frenzel este inginer la Universitatea Aalen din Germania și a câștigat deja un premiu pentru husa cu activare în caz de impact din partea Societății Germane de Mecatronică.

Găsiți un material video pe aici.

În spatele husei se află senzori care recunosc momentul în care telefonul se află în cădere liberă și activează mecansimul format din 8 arcuri protejate cu plastic spre a minimiza impactul. Când ridici telefonul le poți insera în locașul lor și gata, te salvează și în altă situație.

Frenzel a aplicat pentru un patent și s-ar putea să-l vedem că intră cu husa sa pe o platformă de crowdfunding în genul Kickstarter. Soluția dezvoltată de german nu te salvează când telefonul scapă și se lovește de un obiect contondent. Plus că o husă în genul Spigen cu margini generoase și plastic gros sunt cel puțin la fel de bun în protecție la impact pe o suprafață plană.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.