Vista este un sistem de operare Windows care nu si-a atins scopul si anume acela de a depasi Xp in popularitate. In primul rand se misca foarte greu fata de batranul Xp. Interfata aero consuma resurse importante. Este destul de vulnerabil si nici service packul ce l-a insotit la scurt timp nu a rezolvat mare lucru.
                      Windows 7 se doreste a fi un inlocuitor al Windows Vista – sa faca uitat esecul Microsoft cu Vista. Microsoft nu a stiut sa anticipeze, corect, gusturile celor ce folosec Xp. In primul rand – traditionalismul. Xp era pe piata de 7 ani si a creat anumite obiceiuri in ceea ce priveste interfata de lucru iar Vista era mult mai putin ergonomic. Personal imi este greu sa ma obisnuiesc cu noile iconuri. 
                     A doua problema este data de faptul ca Vista ruleaza bine pe un computer cu minim 2048 Mb Ram. Nu foarte multe persoane beneficiaza de un astfel de calculator. Xp cerea 256 Ram. Toata lumea isi indreapta privirile catre noul produs al gigantului din Redmond – Windows 7. Sunt sigur ca toata lumea dupa ce are de-a face cu Vista emite astfel de pareri. Eu vorbesc din postura de neofit – adica nu sunt specializat in domeniu  dar utilizez zilnic calculatorul si netul.

                    

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.