Smartphone

Nokia (compania de comunicaţii mobile, nu HMD Global) le dă mari bătăi de cap companiilor din grupul BBK Electronics în Europa, asta după ce a decis să cheme în instanţă Oppo, OnePlus şi Vivo pentru că acestea din urmă ar folosi o serie de tehnologii 4G, 5G, Wi-Fi şi de securitate pentru care au renunţat să mai plătească drepturile de licenţiere.

În Germania lucrurile au avansat pe repede înainte, astfel că după Oppo şi OnePlus, începând de săptămâna trecută nici Vivo nu mai poate comercializa produse pe teritoriul acestei ţări. În prezent site-ul oficial Vivo este inactiv, acesta întâmpinându-şi utilizatorii cu un simplu mesaj de informare legat de situaţia actuală.

Cele trei companii (Oppo, OnePlus şi Vivo), au fost acţionate în instanţă de către Nokia în mai multe ţări europene, astfel că vorbim de o chestiune de timp până când vor fi interzise şi în acestea.

Tot săptămâna trecută Vivo a rămas fără distribuitor autorizat în Polonia, semn că în foarte scurt timp ar putea părăsi şi această ţară.

Momentan în România apele sunt calme, dar până când ? Surse din industrie susţin că cele trei companii chineze ar putea părăsi Europa în 2024 dacă nu se stabilesc noi acorduri de licenţiere cu Nokia. Problema este că Nokia cere foarte mulţi bani pe acele brevete, iar Oppo, OnePlus şi Vivo nu par a fi dispuse să le plătească (ultimele negocieri între părţi au avut loc în aprilie anul acesta).

Sursa: winfuture.de