Vodafone a primit o certificare de la auditor german cu privirea la rețeaua sa de internet fix.

Este vorba despre umlat și Supernet Fibră a ieșit pe primul loc în România, în ce privește experiența de utilizare a internetului fix. 

Locul 1 – Vodafone, 866 puncte din 1000 puncte;

Locul 2 – Digi, 842 puncte;

Locul 3 – Telekom, 742 puncte;

Locul 4 – Orange, 627 puncte.

Ce a punctat umlaut la Vodafone?

  • cea mai bună viteză medie de descărcare a datelor;
  • performanțe notabile în ce privește viteza de încărcare.

Vodafone pe upload a prins scor mai bun față de Digi, iar Telekome este notat

cel mai bine la acest capitol;

Metodologia folosită de către umlat nu s-a bazat strict pe teste de viteză (în genul a ceea ce oferă Ookla prin SpeedTest sau Netograf). A fost una de tip crowdsourcing – analiza sesiunilor de internet efectuate de către clienți, în orice moment din zi, către destinațiile de internet ce sunt accesate în regim zilnic. Volumul sesiunilor de internet a fost destul de mare – 5 milioane de sesiuni în perioada martie-august 2021.

Spre exemplu, calitatea router-ului instalat de operator în casa sau birou clientului contează, acces point-ul joacă un alt rol important, iar Vodafone a investit în această zonă.

Un alt element luat în calcul a fost dat de funcționalitățile mai avansate ce permit calitate a conexiunii de date în sesiunile desfășurate de către întreaga familie / mai mulți utilizatori (indiferent de activitatea desfășurată – streaming, browsing sau orice alt tip de sesiune).

Supernet Fibră de la Vodafone oferă viteze de până la 1 Gbps și acoperă peste 3.3 milioane gospodării.

Declarație oficială:

Investim în rețeaua Supernet Fibră a Vodafone atât pentru extinderea ei, în special în zonele cele mai izolate și lipsite de orice fel de acces la servicii de telecomunicații, cât și pentru îmbunătățirea calității serviciului de internet fix, pentru a asigura cea mai bună experiență de utilizare a internetului fix atât acasă, cât și la birou. Când eforturile echipelor noastre sunt recunoscute prin testele și certificările obținute, dar și prin reacțiile primite din partea clienților, suntem și mai motivați să continuăm. Digitalizarea începe cu rețele de telecomunicații fiabile, extinse până în cel mai îndepărtat sau izolat colț de țară, capabile să susțină accesul tuturor la servicii, educație, sănătate, divertisment. Rămânem, astfel, consecvenți angajamentului nostru de a asigura acces egal la un viitor digital tuturor cetățenilor investind în rețelele Vodafone pentru a oferi cele mai bune servicii și acoperire acolo unde este cea mai mare nevoie de ea”, a declarat Cătălin Buliga, Chief Network Officer Vodafone România și Head of Networks Development for Europe Cluster Markets.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.