Arhiva-Telecomunicatii

Clienții companiei de telefonie mobilă Vodafone vor putea beneficia de suport pentru serviciile oferite de operator prin aplicații Android sau iOS dezvoltate de acesta, informează Ziarul Financiar.

Printre aplicațiile pe care Vodafone le va pune în curând la dispoziția clienților săi se află și MyVodafone, un software care va oferi date despre consumul de servicii precum cele de date sau voce. De asemenea multe alte informații despre campaniile operatorului cât și despre starea vremii vor fi disponibile prin aplicațiile Vodafone.

Mai mult decât atât compania îi asigură pe clienți: „Aceştia pot vedea balanţa ultimei facturi, precum şi localizarea magazinelor Vodafone pe o hartă interactivă.”

O altă aplicație este Vodafone Meteo care va oferi informații despre starea vremii în timp real. Această aplicație va fi dezvoltată în colaborare cu Administrația Națională de Meteorologie. „Aplicaţia furnizează informaţii despre temperatură, presiune, umezeală şi vânt şi permite utilizatorilor să posteze informaţii despre localizare, temperatură şi status pe reţelele sociale” susțin reprezentanți ai companiei de telecomunicații.

Vodafone va lansa și o nouă versiune de browser, Opera Mini Vodafone care permite comprimarea traficului de date necesar. O altă noutate este felul în care clienții Vodafone vor putea achiziționa aplicații din Ovi Store. Prețul aplicațiilor se va regăsi în factura lunară a abonatului.

“Noile aplicaţii dezvoltate, precum şi versiunile co-branded ale unora dintre cele mai populare aplicaţii din România, sunt unul dintre paşii pe care îi facem pentru a aduce utilizatorilor noştri (…) con­ţi­nut pentru telefoanele mobile. Clienţii Vo­da­fone au şi un nou browser, Opera Mini Vodafone, pentru un plus de eficienţă în conectivitatea online, pe cea mai bună reţea de date mobile din ţară, în ceea ce priveşte acoperirea şi viteza”, a declarat Dragoş Chivu, director data marketing al companiei.

Aplicațiile vor putea fi disponibile pentru utilizatorii de Android și chiar pentru cei care folosesc iOS.