Retelistica

Conform celor de la Reuters, Vodafone şi Liberty Global au încheiat negocierile şi au bătut palma pentru o parte din operaţiunile companiei americane pentru suma de 20.7 miliarde de euro. Tranzacţia include toate reţelele de cablu deţinute de Liberty Global în Germania, Cehia, Ungaria şi România.

Raportat strict la ţara noastră, putem spune că Vodafone a achiziţionat UPC şi va putea oferi astfel clienţilor săi pachete integrate de telefonie mobilă, fixă, internet fix şi cablu TV. Operatorul roşu va avea acces la peste 1.3 milioane de noi abonaţi şi va putea atrage mulţi alţii prin noi oferte avantajoase.

În România cei de la Vodafone erau singurii din piaţă care nu aveau în ofertă TV şi internet fix, iar această tranzacţie nu face decât să crească concurenţa, mai ales că UPC este unul dintre cei mai apreciaţi operatori de servicii fixe.

Până pe data de 15 mai vom avea şi o declaraţie oficială de confirmare a achiziţiei din partea celor două companii.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.