Retelistica

Vodafone a anunţat câteva schimbări la nivel de grup menite să contribuie la reducerea consumului de plastic în interiorul companiei.

Astfel, de luna aceasta cartelele SIM de mărimea unui card bancar vor fi înlocuite cu unele mult mai mici, reducându-se astfel cantitatea de plastic folosită în producerea acestora.

Tot de luna aceasta Vodafone lansează conceptul Red loves Green (Roşul iubeşte Verdele) prin intermediul căreia operatorul telecom va aduce pe piaţă o serie de accesorii ecologice. Vor exista carcase de telefon 100% biodegradabile sau reciclabile, baterii externe produse din materiale sustenabile etc. Numărul acestor accesorii va creşte simţitor în 2020.

 „Prin reducerea la jumătate a impactului asupra mediului, nu doar abordăm anumite probleme materiale precum emisiile de carbon și deșeurile electronice generate, dar luăm măsuri în alte zone de impact, cum ar fi materialele plastice neesențiale sau de unică folosință pe care le folosim în magazinele și birourile noastre. Bazându-ne pe numeroasele inițiative Vodafone lansate în diferite piețe, ne dorim să avem o abordare consistentă oriunde ne desfășurăm activitatea. Un prim pas în acest sens îl reprezintă lansarea SIM-urilor cu dimensiuni reduse la jumătate, reducerea consumului de materiale plastice neesențiale din spațiile noastre de birouri și oferirea de accesorii ecologice clienților noștri.”, a declarat Joakim Reiter, Director External Affairs, Vodafone.

Grupul Vodafone îşi doreşte ca până în 2025 să achiziţioneze energie electrică provenită exclusiv din surse regenerabile şi să reutilizeze, revândă sau să recicleze 100% din deşeurile sale din reţea.

Sursa: mediafax.ro

Categorii: vodafone

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.