Retelistica

Principala problemă pentru rețeaua 5G a Vodafone la momentul de față este că nu avem telefoane mobile prin care să avem ocazia a testa aceste servicii. Totuși, am extras câteva informații din comunicat.

Noua rețea se numește Supernet 5G și este activă în zonele aglomerate din București, iar până la sfârșit de an se va extinde și în alte orașe mari din România.

Declarație oficială:

Suntem mândri să fim prima rețea din țară care oferă românilor cele mai noi tehnologii din lume. Vodafone continuă istoria de 22 de ani în România alături de oameni, de companii și de alți actori sociali și economici. Prin această lansare, ne continuăm misiunea de a conecta pentru un viitor mai bun, facilitând în fiecare zi o societate digitală performantă pentru România. Compania noastră își menține angajamentul de a contribui pe deplin la strategia digitală a țării într-o eră în care persoanele și dispozitivele sunt interconectate și unde încrederea este la fel de importantă ca viteza. Vodafone va continua să-și consolideze poziția de lider în ceea ce privește rețeaua și să rămână partenerul preferat al societății și al economiei când este vorba despre inovație și  ehnologie de ultimă generație pentru un viitor interconectat mai bun”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO, Vodafone România.

Eram curios să descopăr ce spectru au agregat spre a oferi serviciile 5G, dar aceste detalii nu sunt prinse în comunicat. Este cumva în grafic cu ceea ce știam, primele rețele 5G în România de la mijlocul anului.

Probabil, primul smartphone 5G din România va fi Samsung GALAXY S10 5G.

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.