2019 pentru Vodafone România este un an cu adevărat important. Este primul operator de telecomunicații local ce a lansat serviciile 5G în România (în zone din București, Cluj-Napoca și Mamaia), se poziționează drept lider pe IoT în domenii precum smart retail, smart automotive și smart cities.

În mai 2018 au anunțat achiziția operațiunilor Liberty Global din Germania, Cehia, Ungaria și România. În iulie 2019 au primit aprobarea la pachet din partea Comisiei Europene, iar în august 2019 s-a ajuns ca înțelegerea să intre în vigoare. În prima jumătate a lui 2020 se va ajunge ca integrarea UPC să fie completă. Bineînțeles, sfârșitul de an ajunge a fi legat de licitația 5G.

Ce înseamnă achiziția UPC de către Vodafone?

 1. Venituri combinate de aproape 1 miliard euro;
 2. Peste 900.000 de clienți pe internet fix și cablu TV ce ajung în portofoliul Vodafone (peste 10 milioane la pachet, jumătate din clienți UPC sunt și ai Vodafone);
 3. Vodafone ajunge a dispune de o infrastructură pe internet fix și cablu TV, element ce îi va ajuta să rivalizeze cu Telekom și RCS-RDS în a oferi cele 4 servicii de bază (internet fix și mobil, cablu TV, telefonie fixă).

Ce promite Vodafone că va fi capabil să livreze alături de UPC?

 • cea mai bună rețea de date mobile – Supernet 5G;
 • cel mai mare număr de canale TV – TV;
 • cea mai bună experiență Wi-Fi – Super Wi-Fi.

Care sunt beneficiile aduse de către Vodafone în prima etapă?

Au lansat programul Împreună.

 • Clienții existenți ai Vodafone + UPC primesc 3 luni gratuite cu beneficii precum internet mobil național nelimitat, mii de ore de filme și seriale, 1 lună acces la competițiile sportive transmise de canalele LOOK Sport;
 • Clienții Vodafone beneficiază de internet mobil național nelimitat, mii de ore de filme și seriale, timp de 1 lună;
 • Clienții UPC se aleg cu 100 GB internet mobil și router inclus, 100 de euro reducere pentru orice smartphone achiziționat printr-un abonament la Vodafone + acces pe 1 lună la competițiile transmise de canalele LOOK;

Probabil, cea mai atractivă ofertă este pentru cei interesați să acceseze serviciile comune ale Vodafone și UPC.

 • Cei ce aleg pachetul UPC Internet fix și TV au o reducere de 115 euro – 52 euro pentru un smartphone nou la Vodafone + 63 euro în ce privește prețul total al pachetului UPC în primul an;
 • Reducere suplimentară de 100 euro pentru clienții UPC ce cumpără un abonament al Vodafone (bonusul de 100 euro poate fi folosit pentru achiziția unui smartphone, dar și pentru a reduce prețul abonamentelor etc).

Mai multe detalii sunt pe: împreună.vodafone.ro. Pentru clienți business au venit cu o pagină dedicată – vodafone.ro/business/impreuna.

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.