Arhiva-Resurse

Tehnologia LTE / 4G este așteptată a debuta și în România până la final de an în cel mai bun caz și cel mai probabil din 2013. Exista o problemă și anume incompatibilitatea de trecere pentru apelurile de voce din LTE în 3G / UMTS. Acum s-a rezolvat cu VoLTE, serviciu dezvoltat și testat în parteneriat de către T-Mobile, Huawei și Qualcomm Technologies. 

Nu vor exista întreruperi când se va trece dintr-o zonă cu acoperire LTE / 4G la una cu semnal 3G / UMTS. Aceasta era o barieră importantă în adoptarea LTE, trebuiau să aibă semnal pe o arie mai largă. Prin interoperabilitate dintre cele două se poate face o trecere graduală.

Declarațiile oficiale:

Rüdiger Köster, CTO al T-Mobile Austria: “Proiectul nostru pilot demonstrează nu numai transferurile rapide de date, dar și faptul ca tehnologia Voice over LTE este pregătită pentru implementarea pe scară largă, la nivel comercial. Huawei și Qualcomm Technologies, Inc. au demonstrat în mod clar statutul de inovatori și au depășit dificultățile de ordin tehnic pe parcursul acestei provocări alături de T-Mobile.”

Daniel Zhou, CEO al Huawei Austria: “Această soluție unică ne-a permis să eliminăm o serie de dificultăți de ordin tehnic, care până acum nu aveau rezolvare. Acum, datorită acestei reușite care permite trecerea lină între rețelele LTE și cele standard în timpul unui apel activ de voce, operatorii pot începe în cel mai scurt timp adoptarea tehnologiei LTE, menținând în același timp standardele de calitate  cu care sunt obișnuiți utilizatorii din Europa. Acest proiect de succes derulat împreună cu Qualcomm Technologies, Inc. și T-Mobile Austria demonstrează că tehnologia Voice over LTE este gata pentru a fi implementată.’’

Categorii: arhiva-resurse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.