Retelistica

Vodafone România va face mâine, 26 septembrie, un anunţ foarte important şi anume lansarea oficială a serviciilor VoLTE şi VoWiFi în ţara noastră. Pentru a putea folosi cele două servicii, utilizatorul va fi nevoit să aibă un smartphone compatibil cu acestea, iar în momentul apelului să se afle în aria de acoperire 4G pentru VoLTE, respectiv conectat la un router Wi-Fi pentru VoWiFi.

Există şi dovezi concrete care confirmă această lansare, mai mulţi abonaţi Vodafone observând apariţia iconiţei Wi-Fi Caling în urma unei actualizări minore de software.

De ce sunt importante cele două servicii ?

VoLTE permite realizarea unui apel de voce, fără a ieși din rețeaua 4G. Există și posibilitatea de a efectua apeluri de voce, iar download-ul de date să se desfășoare în fundal. Sub această formă apelurile vor avea un sunet mai clar şi mai puternic.

VoWiFi permite efectuarea de apeluri prin conexiunea la internet Wi-Fi, chiar dacă în acel moment nu te afli în aria de acoperire a reţelei de telefonie mobilă.

Sursa: mobilissimo.ro

Categorii: vodafone
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.