Software

Dacă ai Facebook şi eşti activ pe această reţea de socializare, vei observa în setările smartphone-ului că aplicaţia Facebook este tot timpul în topul marilor consumatori de baterie. Principalul motiv este acela că o foloseşti foarte des, însă s-ar părea că mai există şi un alt motiv, unul mai ascuns.

George Hayward, un fost angajat concediat în luna noiembrie a anului trecut, a confirmat cătrei cei de la New York Post că aplicaţia mobile Facebook consumă exagerat de multă baterie fără informarea utilizatorilor prin aşa numita tehnică “negative testing (teste negative)”.

Mai exact, Facebook foloseşte smartphone-urile utilizatorilor în mod random pentru testarea de funcţii nelansate încă sau pentru alte tipuri de verificări. George Hayward susţine că în anumite cazuri vorbim de o reducere a autonomiei cu câteva procente, acestea putând face în unele situaţii diferenţa între viaţă şi moarte.

Fostul angajat spune că personal nu a fost de acord cu această practică, iar când a solicitat explicaţii superiorului, acesta i-ar fi spus că prin “rănirea câtorva îi putem ajuta pe restul”.

George Hayward a dat în judecată Facebook, însă a renunţat repede la proces deoarece compania era acoperită de termenii de angajare.

Ce părere aveţi ? Vorbim de cuvintele unui fost angajat frustrat sau acesta chiar spune adevărul ?