Asta pentru că suntem în plin proces de “invazie” a acestor terminale. Un studiu recent citat aici spune că la nivel global terminalele cu Android au depăşit vânzările iPhone la nivel global şi pe cele ale RIM (BlackBerry) pe al doilea sfert în USA.
Creşterea Android faţă de al doilea sfert din 2009 a fost de … 850%. Acum au reuşit să livreze 10,2 milioane de device-uri cu al lor os reuşind să atingă 17,2% din întreaga piaţă. Apple pe de altă parte nu a fost la mare distanţă cu cele 8,7 milioane de iPhone-uri ceea ce se transpune în 14,2% cotă de piaţă.
Pe primul loc ca “market share” în lumea smartphone-urilor se află Symbian cu 41,2% urmat de BlackBerry cu 18,2%. Ambele platforme sunt pe scădere faţă de Android care creşte precum Făt-Frumos din poveste.
Apropo, ştiu pe cineva care vrea un Galaxy S doar să se dea mare folosindu-l doar pentru apeluri şi mesaje. Eu zic că nu e tocmai ok dar până la urmă ştiţi cum este cu vulpea. :)

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.