Am participat la prima parte a Webstock 2015 și pot să spun că am rămas plăcut impresionat. Prima ediție de Webstock la care am ajuns a fost prin 2010 când și eu eram la început de drum, la momentul respectiv aveam un blog personal axat pe tehnologie. Arhiva sa se află la baza Gadget.ro. 

Webstock 2015 a început cu tema: The Game Changers, persoane capabile să schimbe trendurile și să influențeze și toate astea prin puterea exemplului personal.

Andrei Roșu

L-am descoperit atunci când a devenit primul român ce a făcut A2A (acronim de la Arch-to-Arch, de la Londra la Paris – 140 de km alergare între Londra și Dover, 60 de kilometri înot între Dover și Calais și 300 de kilometri pe bicicletă între Calais și Arcul de Triumf din Paris).

A fost al 15-lea om din lume ce a terminat A2A, primul sportiv vegetarian ce ajunge la linia de finish. Are 39 de ani și a început a se antrena în ritm susținut din 2010. A terminat 7 ultra-maratoane pe 7 continente. Descoperiți multe informații legate de performanțele lui Andrei Roșu într-o simplă căutare pe Google. Îl găsiți și pe site-ul său.

A vorbit de ceea ce-l motivează și aici a dat exemplul copiilor săi. A adoptat un stil de viață sănătos și asta pentru că dorește să le ofere un exemplu pozitiv. Acum aleargă cu întreaga familie. Pe de altă parte își dorește să realizeze competiții locale în care accentul să fie pus pe ajutorul umanitar.  Este o plăcere să-l asculți pe Andrei, se vede că-l pasionează ceea ce face și ai impresia că abia a început, deși în spatele său se află performanțe mari, dar și un suflet nobil interesat de ajutorul dat celor aflați într-o situație grea.

Andrea Rossini

Este director în cadrul Vodafone România și a fost direct implicat în weekend-ul cu internet nelimitat oferit în mod gratuit de către operatorul telecom autohton. A oferit câteva date interesante.

2012 – 75% feature phone și 25% – smartphone;

2014 – 37% feature phone și 63% – smartphone.

De aici trag concluzia că piața de smartphone în România nu este suprasaturată și în 2 – 3 ani de zile s-ar putea să vedem smartphone-urile la peste 90%.

Vodafone România într-un studiu Ookla este considerat cel mai bun operator telecom în ce privește traficul de date, la nivel european și pe locul 2 la nivel global după un concurent din Singapore.

Dragoș Lumpan

A avut ideea unui film legat de transhumanță și a trecut peste toate obstacolele în a reuși producția sa (8 ani, 6 țări, peste 50.000 de km parcurși, 70 de ore de material filmat, 100 de ore de înregistrări, peste 100.000 de fotografii).

Și aici se vede pasiunea unui om și ce reușești dacă te focusezi maxim pe un țel. Cred că filmul său va avea un important rol istoric, peste ani de zile va fi privit în facultățile cu profil sociologic, etnografic etc. Transhumanța nu mai este compatibilă cu standardele moderne și în câțiva ani de zile va dispărea complet din acest colț de Europa.

Erwin Albu

Omul are un curaj maxim și a trecut prin multe situații, de cele mai multe ori s-a lovit de autoritățile locale și impotența lor în a înțelege un fenomen. Și-a propus să arate că românul este cinstit.

Din surplusul ce-l are în gospodăria sa a improvizat un raft cu diferite produse (ghivece cu flori, diferite soiuri de gem etc). Le-a pus la poarta sa, iar cei interesați le puteau lua și lăsau o sumă oarecare, după posibilități. A strâns peste 3700 de lei în această vară și și-a propus să realizeze o platformă online în care fiecare să listeze ce are în plus prin casă, iar cei interesați să cumpere.

Webstock 2015 este un eveniment organizat de către echipa Evensys.

Categorii: opinie

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.