Noile hard disk-uri WD Black Hardware

Western Digitalanunţă extinderea unei linii de produse premiate cu noi modele de până la 6 TB. Noile hard disk-uri WD Black au fost concepute special pentru gameri şi pentru creatorii de conţinut ce lucrează pe sisteme desktop sau workstation-uri performante.

Cele mai recente modele WD Black au o viteză de rotaţie de 7.200 RPM, un cache de 128 MB şi folosesc interfaţa SATA 6. Procesorul unităţilor are două nuclee, oferind performanţe de lucru superioare. Comparativ cu versiunea WD Black 4 TB lansată anterior, varianta de 6 TB este cu până la 29% mai rapidă la transferul de date şi cu 10% mai rapidă în benchmark-ul PCMark Vantage.

WD oferă o garanție limitată de 5 ani pentru noile modele din gama Black. Acest lucru este posibil datorită testărilor mai intense și cu proceduri mai dure. Totodată, pentru o fiabilitate extinsă, Tehnologia StableTrac (disponibilă pentru modelele de 2 TB sau superioare) are rolul de a stabiliza poziţia platanelor.

Categorii: hardware

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.