Software

WhatsApp testează acest acest serviciu de plăţi încă de prin 2018, însă iată că abia acum a putut fi pus în practică la nivel oficial. Noul serviciu de plăţi din aplicaţia de chat este disponibil pentru moment doar în Brazilia, ţară în care reglementările din acest sector sunt mai permisive.

WhatsApp colaborează cu procesatorul de plăţi Cielo, printre băncile partenere regăsim Banco do Brasil, Nubank şi Sicredi, iar ca reţele avem Visa şi Mastercard.

Pentru a putea trimite bani prin aplicaţie, utilizatorul trebuie să îşi conecteze contul WhatsApp la un card de credit sau de debit, iar pentru a finaliza tranzacţia este nevoie de confirmare a acesteia prin intermediul unui cod PIN sau a unei autentificări cu amprentă.

Utilizatorii persoane fizice pot utiliza gratuit acest serviciu, în timp ce companiile plătesc o taxa de procesare de 3.99% din valoarea plăţilor.

WhatsApp intenţionează să implementeze acest sistem de plăţi în întreaga lume, însă în funcţie de reglementările din fiecare ţară, în unele va ajunge mai repede decât în altele (din ce ştiu România nu este o ţară foarte prietenoasă din acest punct de vedere, deci va mai dura ceva până când vom putea trimite bani direct prin WhatsApp).

Sursa: blog.whatsapp.com