Diverse

Protocolul Wi-Fi este cunoscut deja de toată lumea, chiar şi de cei atehnici. În lume există miliarde de device-uri ce integrează acest standard, iar pentru 2019 ni se pregăteşte o nouă versiune îmbunătăţită.

Aceasta se va numi Wi-Fi 6 şi se va baza pe tehnologia Wi-Fi 802.11ax. Pe scurt aflăm că Wi-Fi 6 va permite streaming video 8K, numeroase conexiuni simultane şi viteze de până la 1.1 Gbps pe banda de 2.4 GHz, respectiv până la 4.8 Gbps pe banda de 5 GHz.

Până când vom vedea primele device-uri cu acest standard (în prima parte din 2019), Wi-Fi Alliance a decis că denumirile actuale sunt greu de reţinut şi a luat decizia de a le simplifica. Astfel Wi-Fi 802.11n sau Wi-Fi 802.11ac îşi vor schimba numele în Wi-Fi 4, respectiv Wi-Fi 5. Noile denumiri vor arăta generaţia protocolului, numărul cel mai mare fiind şi cel mai nou.

Sursa: wi-fi.org

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.