Software

Windows 10 este sistemul de operare în care Microsoft și-a pus mari speranțe. Câteva idei legate de Windows 10 pentru PC găsiți într-un articol scris în urmă cu ceva timp.

Apropo, actualizarea de la Windows 7, Windows 8.1 și Windows Phone 8 la Windows 10 nu costă niciun cent, dacă este făcută în 12 luni de la lansarea oficială a noului OS.

Windows-10-mobile (6)

Microsoft a organizat un eveniment în care a prezentat detalii noi pentru viitorul său sistem de operare, inclus pentru varianta ce urmează a fi implementată pe telefoanele mobile. Știți că Microsoft își dorește să unifice software-ul adus pe telefoane, tablete și desktop PC-uri. W10 asta urmează a face, iar prima variantă de W10 pentru telefoane mobile va fi disponibilă pentru dezvoltatori din februarie 2015.

Noutăți ce urmează a fi regăsite în Windows 10 pentru telefoane mobile:

1. Action Center îmbunătățit – permite interacțiunea cu notificările, spre exemplu răspunzi la un mesaj primit direct din centrul de notificări fără a fi nevoie să mai deschizi aplicația dedicată pentru mesagerie. Astfel și Windows păsește în același ritm cu Android și iOS. Există o sincronizare a notificărilor și aplicațiilor între W10 pentru PC și pentru smartphone.

2. Meniul pentru setări organizat într-un mod mai intuitiv – adevărul că în Windows Phone 8 era o mică nebunie până reușeai să găsești o anumită funcție pe care doreai să o activezi. Sper că pe W10 se schimbă treaba în bine.

Windows-10-mobile (1)

3. Outlook, Calendar, People, Photos și suita Microsoft Office – optimizate și cu nucleu comun în ce privește variantele de PC și mobile.

4. Tastatură îmbunătățită – poți aduce tastatura în orice colț al ecranului spre a fi mai rapid în redactarea unui mesaj etc.

Mai multe detalii în săptămânile următoare când sper să-l putem instala și pe telefoanele cu Windows Phone 8.1. Nu s-a specificat ce modele vor primi update, dar mă aștept ca lista să fie cuprinzătoare.

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.