Windows 10X este software-ul pe care Microsoft îl pregătea în etapa inițială pentru dispozitivele de tip dual-screen. Între timp, au anunțat că noul software va debuta pe…, dispozitivele clasice cu un singur ecran.

Anunțul a fost realizat într-un articol de pe blogul Windows.

Am extras mai multe informații:

  • 1 miliard de dispozitive cu Windows 10 ce sunt active la nivel lunar;
  • 4 trilioane de minute petrecute pe Windows 10 în fiecare lună, creștere de 75% față de aceeași perioadă din 2019 (valoare s-ar putea să fie atinsă și în contextul pandemiei, a lecțiilor online prin Zoom etc);

Windows 10X ar fi fost gândit pentru dispozitivele de tip dual-screen, dar acest tip de produse urmează a fi lansate în 2022 (în cel mai bun caz), iar software-ul aflat într-o etapă avansată de dezvoltare va debuta pe terminalele cu un singur ecran. Pandemia a făcut ca multe companii producătoare să fie rezervate în ce privește planurile de dezvoltare, să se concentreze pe segmente ce le consideră profitabile și cu mai puțin risc. Nu mă aștept ca un dispozitiv dual-screen să fie ieftin, cel puțin în etapa inițială.

Windows 10X mizează pe flexibilitate, pe puterea cloud-ului în a aduce munca, procesul de învățare și jocurile către utilizatori prin metode noi. Așa sună declarația lui Panos Panay, seful diviziei Windows & Dispozitive de la Microsoft.

Categorii: windows

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.