Windows

Este o întrebare cât se poate de logică. Windows XP a fost lansat în 2001 și aduce o serie de atuuri care l-au făcut să se mențină sus ca market share și în zilele noastre. A plăcut tuturor pentru simplitate, eficiență. Windows Vista nu a reușit să prindă în piață și pentru că nu rula mai bine decât XP, avea o serie de bug-uri, iar majoritatea au preferta să nu migreze de pe XP pe un produs nou al Microsoft. 

Am văzut Windows 8 în versiunea Developer Preview și Consumer Preview. Este nou ca interfață, fiind gândit pentru tablete, pentru device-urile cu touch. Pagina de start dezorientează pe cei obișnuiți cu ferestrele clasice din Windows XP – Vista – 7.

Și câteva date statistice care arată nivelul la care se menține Windows XP în mai 2012:

A. Net Applications

1. 44.85% – Windows XP;

2. 40.51%- Windows 7;

3. 6.88 % – Windows Vista.

B. StatCounter

1. Windows 7 – 48.93%;

2. Windows XP – 31.06%;

3. Windows Vista – 8.38%.

Nu contează pe care o luați de bază, XP se ține bine pentru un sistem de operare lansat în urmă cu 11 ani. Gândiți-vă spre exemplu ce telefoane sau așa-zis smartphone-uri se vindeau la vremea aceea.

Sursa: ComputerWorld.com

Categorii: windows

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.