Software

Windows Sandbox este una dintre cele mai noi funcții integrate de către Microsoft în Windows 10, bineînțeles, momentan doar pentru cei prinși în programul Insider Preview. A debutat în Windows Insider Preview Build 18305. 

Prin intermediul Sandbox se emulează o mașină virtuală și poți testa diferite aplicații ce le consider nesigure și cu potențial în afecta funcționarea sistemului de operare dacă ar fi instalate normal.

Sunt câteva aspecte de care trebuie ținut cont:

  1. Funcționează doar pe Windows 10 Pro și Windows 10 Enterprise, nu și pe Windows 10 Home;
  2. Debutează pentru orice utilizator de Windows 10 în prima parte a lui 2019.

Orice intrare în Windows Sandbox va fi similară cu interfața ce o primești la prima bootare într-un nou sistem de operare. Niciun fișier nu va fi salvat, nicio setare de pe computer nu va fi afectată în vreun fel. Este o metodă prin care poți testa o aplicație descărcată de pe web, aplicație în care nu ai mare încredere și vrei să-i aplici o testare prealabilă.

Sunt câteva cerințe de sistem:

  • funcționează pe arhitectura AMD64, dar și pe chipseturile Intel 64-bit;
  • suport pentru virtualizare activat în BIOS;
  • 4 GB de memorie RAM, 8 GB ar fi recomandat;
  • 1 GB de spațiu liber, un SSD ar fi recomandat;
  • procesor cu 2 nuclee, 4 nuclee ar fi recomandat.

Categorii: windows
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.