Hardware

Microsoft a prezentat primele informații pentru varianta mai ieftină de Xbox – Series S. Prețul pornește de la 299 dolari în SUA, 250 lire sterline în Marea Britanie. Mă aștept să coste în jur de 275 euro / aprox. 1300 – 1400 lei.

Update: 299 euro / aprox. 1450 – 1500 lei.

Înțeleg că debutează din 10 noiembrie.

Spațiul de stocare este dat de un SSD NVMe de 512 GB. Nu are disc optic (all-digital afirmă Microsoft). Vorbim de o consolă entry-level sau de buget. Totuși, promite rularea jocurilor la 1440p cu până la 120 fps. Suportă raytracing pe DirectX și variable rate shading (funcții ce de obicei erau rezervate exclusiv pe PC).

Are funcția de redare a conținutului la rezoluție 4K + upscale pentru jocurile mai vechi la rezoluție 4K. Ca dimensiuni ocupă 40% din spațiul vechii generației (au și trecut o sumă de ani, tehnologia a evoluat etc).

Printre jocurile ce vor putea fi instalate pe Xbox Series S se află Cyberpunk 2077 (19 noiembrie), Call of Duty: Black Ops Cold War (13 noiembrie), Assasin s Creed: Valhalla (17 noiembrie) + jocurile de la precedentele generații.

Categorii: console

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.