Xiaomi România a avut o inițiativă drăguță de Ziua Copilului. Au dotat 9 grădinițe din București cu 100 de purificatoare de aer.

Știm cu toții că Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa, iar cei mici sunt sensibili la poluare. Purificatoarele Xiaomi elimină 99.97% din particulele poluante prin filtrele True HEPA și tehnologia la 360 de grade de purificare rapidă a aerului.

Cele 100 de purificatoare sunt din modelul Mi Air Purifier 3C ce acoperă un spațiu de până la 106 metri pătrați. Poate fi controlat prin aplicația Mi Home.

Declarații oficiale:

Poluarea este o problemă cu care se confruntă întreaga planetă. Noi toți ar trebui să facem eforturi mai mari și să avem mai multă grijă de sănătatea copiilor noștri. De la înființarea sa, Xiaomi a dezvoltat în permanență produse uimitoare, la prețuri accesibile, pentru a permite tuturor consumatorilor să se bucure de un stil de viață mai bun și mai sănătos prin tehnologii inovatoare. Xiaomi va continua să colaboreze cu partenerii săi din România și din întreaga lume pentru a promova dezvoltarea sustenabilă și a atinge imposibilul”, declară Jimmy Li, Country Manager Xiaomi România.

Sănătatea copiilor este extrem de importantă, pentru că ei sunt viitorul. De Ziua Copilului, Xiaomi a decis să le facă un cadou care să conteze cu adevărat. Suntem bucuroși că am putut sprijini aceste grădinițe într-un aspect important – un mediu sănătos. Angajamentul nostru la Xiaomi este să facem inovația accesibilă pentru toată lumea, așadar această acțiune este doar prima dintr-un plan de lungă durată”, declară Gabriel Fârtat, Go To Market Manager – Ecosistem Xiaomi România.

Legat de capitolul purificatoare de aer, da. În București ai nevoie de așa ceva, mai ales dacă ai încălzire în pardoseală sau stai într-o zonă cu trafic intens. Am cumpărat mai de mult un purificator entry-level de la Xiaomi (Mi Air Purifier 2H la 549 lei în momentul respectiv, acum deja sunt generații mai noi). L-am pus în funcțiune la casa din Găești și aerul era mai mereu ok (casa este aproape de pădure, nu este pe un drum cu adevărat circulat etc), așa că l-am pus în cutie. Nu avea rost să-l folosesc.

Când am trecut în București într-un apartament cu încălzire în pardoseală, purificatorul de aer a devenit must have. Imediat l-am pus la lucru și deja i-am schimbat filtrul o dată. Mă uit la el cum în fiecare săptămână adună praf în filtru etc. Chiar contează să ai unul, chiar și din segmentul entry.

Legat de purificatoarele de aer Xiaomi, apreciez faptul că pot fi controlate prin aplicația Mi-Home, au suport software și primești update de firmware de-a lungul timpului, ai posibilitate de control vocal prin asistentul Google etc. Sunt ușor de setat, funcționează bine, schimbi filtru în mod facil etc.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.