Telefoane Mobile

În 2020 vom vedea primele telefoane mobile cu camera de selfie-uri integrată în display. Xiaomi a primit un brevet în China cu referire la această tehnologie.

Patentul a fost primit de către Xiaomi de la CNIPA – China National Intellectual Property Administration pe 30 septembrie. Dacă stai să te gândești nu este cine știe ce funcție. Ecranul este transparent în zona celor doi senzori destinați camerei frontale. Va fi cu adevărat interesant când va putea afișa conținut peste senzori, iar când activezi camera să le facă loc spre a trage un instantaneu.

Camera integrată în ecran va debuta pe telefoanele mid-range în etapa inițială, se culege feedback de acolo și abia ulterior va ajunge și pe smartphone-urilor premium. Vă dați seama că trebuiesc făcute ceva calibrări spre a avea lumină bună pe un senzor încastrat în linie sau cu puțin sub ecran.

Cu ajutorul senzorului integrat în display vom scăpa de notch-uri, pop-up și alte soluții inedite folosite în ultima perioadă.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.