Software

În ultima zi a lunii mai Xiaomi prezenta publicului din întreaga lume tehnologia de încărcare rapidă a bateriei denumită HyperCharge. Aceasta promite viteze de încărcare impresionante:

  • Încărcare pe fir la 200W – conform testelor aceasta duce o baterie de 4000 mAh de la 0 la 100% în doar 8 minute;
  • Încărcare wireless la 120W – conform testelor aceasta duce o baterie de 4000 mAh de la 0 la 100% în doar 15 minute.

În cadrul unei sesiuni Q&A reprezentanţii Xiaomi au declarat că din testele făcute de companie a rezultat că o baterie încărcată la 200W s-ar degrada cu 20% după 800 de cicluri de încărcare. Pentru un utilizator obişnuit ar însemna un minim de 2 ani de utilizare fără prea mari probleme. Compania chineză este convinsă că noul sistem de disipare a căldurii este foarte eficient.

Chiar şi după aceşti doi ani ar mai exista ceva viaţă în acumulator. Astfel o baterie de 5000 mAh ar avea o capacitate teoretică de 4000 mAh după această perioadă de 800 de cicluri de încărcare. Spun teoretic pentru că o baterie nu se degradează doar de la ciclurile de încărcare, ci şi de la modul de utilizare al device-ului (dacă se descarcă complet de prea multe ori, dacă este stresată prin utilizare la temperaturi foarte ridicate etc.).

Sursa: gsmarena.com