Telefoane Mobile

Xiaomi încearcă o diversificare a gamei de telefoane inteligente şi testează divese opţiuni mai mult sau mai puţin ciudate. Dacă luna trecută aflam de două brevete interesante, începutul acestei săptămâni ne aduce un nou brevet, ceva mai ciudăţel de data aceasta.

Producătorul chinez a brevetat un device cu display edge-to-edge şi panou solar pe spate. Dacă ecranul nu este o noutate, un capac cu celule fotovoltaice nu este chiar o normalitate. Rolul acestuia va fi acela de a ajuta autonomia smartphone-ului prin încărcarea cu câteva procente a bateriei, nicidecum de a oferi o încărcare completă.

Personal nu văd utilitatea acestui panou solar, mai ales că pentru a putea capta lumina, telefonul ar trebui ţinut în bătaia directă a soarelui (aici apare problema supraîncălzirii). Întreg procesul va fi lent, iar câştigul oferit nu pare a merita efortul. Cred totuşi că acest concept va rămâne la stadiul de idee, însă cine ştie, poate Xiaomi îmi va demonstra contrariul.

Sursa: letsgodigital.org

Categorii: xiaomi

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.