Smartphone

Xiaomi Civi 2 a fost lansat oficial în China anul trecut la sfârşit de septembrie ca fiind un smartphone dedicat tinerilor, celor pasionaţi de selfie-uri şi de social media în general. La mai bine de patru luni distanţă, acest telefon a ajuns şi la nivel global sub forma lui Xiaomi 13 Lite, device al cărui hands-on de la MWC Barcelona 2023 îl găsiţi aici.

Deşi mai avem de aşteptat ceva timp până la prezentarea viitorului Xiaomi Civi 3, iată că avem deja primele zvonuri, primele informaţii pentru ceea ce ne dorim să fie un mid-range interesant.

Xiaomi Civi 3 a primit recent certificare 3C în China, cea care ne spune că device-ul va beneficia de o tehnologie de încărcare rapidă a bateriei la 67W (la fel ca generaţia actuală). Alte surse ne indică faptul că Xiaomi Civi 3 va veni cu un ecran curbat OLED cu rezoluţie FullHD+ şi rată de refresh de 120Hz, cameră frontală duală tip pilulă (probabil va rămâne la fel ca cea de la Xiaomi Civi 2), procesor octa-core MediaTek Dimensity 8200 realizat pe 4nm, GPU Mali-G610 MC6 cu suport ray tracing prin API-ul Vulkan şi o cameră foto triplă cu senzor wide Sony IMX8xx cu OIS.

Dacă se vor confirma cele de mai sus, la prima vedere nu par a fi prea multe diferenţe de ordin estetic între Xiaomi Civi 3 şi Xiaomi Civi 2, iar la nivel hardware vom avea câteva upgrade-uri normale (procesor, cameră foto etc.).

Rămâne de văzut dacă vom avea şi alte noutăţi.

Xiaomi Civi 2

Sursa: gizchina.com