Telefoane Mobile

Ultimul raport IDC (International Data Corporation) prezintă situația livrărilor de smartphone-uri la data de 29 octombrie. Cea mai mare surpriză vine din partea Xiaomi care ajunge pe locul trei, depășind Lenovo și LG.

Samsung rămâne lider mondial ca producător de smartphone-uri, iar Apple se menține pe locul secund. Compania sud-coreeană continuă trendul descendent privind numărul unităților livrate, în timp ce Apple profită de lansarea iPhone 6 și iPhone 6 Plus. În acest fel producătorul american are cel mai bun al treilea trimestru din istorie.

LG și Lenovo își împart poziția a patra ca volum al livrărilor și cotă de piață. Diferențele sunt minime așa că IDC îi așează pe picior de egalitate.

Cea mai mare surpriză vine din partea Xiaomi. Aceștia reușesc să urce pe podium și asta în condițiile în care livrează oficial telefoane doar în Asia. Principala piață de desfacere este China, dar de curând și India sau Singapore se pot bucura pe canal oficial de produsele lor. Printr-un raport optim calitate/preț  Xiaomi reușește ca într-un timp record să-și adjudece titlul de al treilea mare producător de telefoane inteligente.

În tabelul de mai jos se observă situația clară în ceea ce privește numărul de unități livrate (în milioane), cota de piață și diferența (în procente) dintre Q3 2014 și Q3 2013.

TABEL Q3 2014

Sursa : IDC.com