Telefoane Mobile

Xiaomi a lansat la începutul acestei luni un nou model low-cost sub titulatura de Hongmi (Orez Roşu în traducere liberă). Deşi vorbim de un telefon ieftin, Xiaomi Hongmi are specificaţii foarte bune, toate la un preţ de doar 100 de euro. Dar telefoane ieftine şi bune (cel puţin din punct de vedere hardware) am tot văzut în ultima perioadă, deci, ce este aşa de special la acest smartphone?

Răspunsul acestei întrebări este extrem de simplu: viteza cu care compania chineză a reuşit să îşi vândă primele 100.000 de unităţi. Mai exact, toate telefoanele Xiaomi Hongmi puse la vânzare s-au vândut în China cu „viteza sunetului”: 90 de secunde. Făcând un calcul rapid, asta înseamnă o viteză de aproximativ 1.100 de telefoane/secundă. Oare cei de la Apple au auzit de această minunăţie? Iar ca meniul să fie complet, compania a mai anunţat că de la lansarea noului model şi până la data de 12 august existau peste 7,5 milioane de precomenzi.

Xiaomi a avut şi anul trecut un telefon care a făcut ravagii în China, MI 2.  Acest telefon s-a vândut în milioane de unităţi, depăşind în vânzări nume sonore precum Samsung Galaxy S III sau iPhone 4S. Din păcate telefoanele celor de la Xiaomi nu sunt comercializate în Europa.

Specificaţiile complete pentru Xiaomi Hongmi:

Smartphone

Date tehnice

Xiaomi Hongmi

Ecran

IPS LCD de 4.7 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli și Corning Gorilla Glass 2

Procesor

MTK MT6589T Quad-core la 1.5 GHz

Memorie

1 GB RAM, 4 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB

GPU

PowerVR SGX544

Sistem de operare

Android 4.2 Jelly Bean

Conectivitate

Wi-Fi b/g/n, bluetooth, jack de 3.5 mm, A-GPS, 3G, dual-sim

Cameră foto și video

8 Megapixeli și frontală de 1.2 Megapixeli

Baterie

2.000 mAh

Greutate

Grosime

Xiaomi-Hongmi-sales-01

Sursa: thenextweb.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.