gEV

În toamna anului trecut aflam că Xiaomi îşi doreşte să intre pe piaţa maşinilor electrice, înregistrând compania Xiaomi EV Company Limited cu un capital de 1.55 miliarde de dolari.

Xiaomi anunţa pe atunci un plan de investiţii de peste 10 miliarde de dolari în următorii 10 ani, urmând ca prima maşina să fie produsă în masă în prima jumătate a anului 2024.

Compania chineză se mişcă repede, luna viitoare urmând a fi prezentat primul prototip de maşină electrică Xiaomi. Pentru acest prototip Xiaomi a colaborat cu o echipă de proiect ce provine de la HVST Automobile Design. Se pare că interesul pentru acest domeniu este uriaş, CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, petrecând mai bine de două treimi din timpul său la sediul Xiaomi EV Company Limited.

Xiaomi nu a dorit să colaboreze cu niciun producător auto consacrat, compania chineză urmând a-şi construi propria fabrică. Aceasta va fi construită în cadrul Beijing Economic and Technological Development Zone, mai exact în oraşul Yizhuang. În 2024 fabrica va fi capabilă să producă până la 150.000 de vehicule / an, iar ulterior după o nouă investiţie aceasta va ajunge la un maxim de 300.000 de vehicule / an.

Sursele actuale susţin că Xiaomi vrea să construiască maşini electrice cu şofat autonom L2 cu preţuri ce vor varia între 22.000 – 29.000 dolari şi maşini electrice cu şofat autonom L3 cu preţuri ce se vor încadra între 29.000 – 44.000 dolari (preţuri valabile pentru China). Este foarte probabil ca o bună perioadă de timp Xiaomi să îşi comercializeze maşinile electrice doar în ţara natală.

Sursa: arenaev.com