Accesorii inteligente

Cred că la ora actuală Xiaomi Mi Band 3 şi Huawei Honor Band 3 sunt cele mai bune brăţări inteligente de buget. Chiar dacă fiecare a mai primit între timp o actualizare (Xiaomi Mijia Hey+, respectiv Huawei Honor Band 4), cele două device-uri rămân în continuare cea mai bună alegere raport calitate-preţ.

Diferenţele între cele două brăţări sunt minime, tocmai de aceea alegerea poate aluneca uşor către un puternic grad de subiectivism.

Ce are în plus Xiaomi Mi Band 3 ?

  • baterie mai mare (110 mAh vs 100 mAh);
  • display cu o rezoluţie mai ridicată (128 x 80 pixeli vs 128 x 32 pixeli);
  • aplicaţie de smartphone mai complexă (cu grafice mai detaliate).

Ce are în plus Huawei Honor Band 3 ?

  • preţul mai mic;
  • pedometrul mai precis (conform review-urilor, pedometrul de pe Xiaomi Mi Band 3 nu este cel mai exact);
  • ecran mai mare (0.9 inci vs 0.78 inci).

Cele două device-uri au şi un design diferit, însă aici prefer să nu mă pronunţ, apelez la clasicul “gusturile nu se discută”.

La capitolul asemănări, ambele brăţări au ecran OLED cu luminozitate modestă în bătaia soarelui, nu dispun de GPS, ştiu să măsoare distanța și caloriile arse, să urmărească activități precum mersul cu bicicleta sau înotul (rezistă la adâncimi de până la 50 de metri), să analizeze somnul, au brăţări interschimbabile, colorate etc.

Preţurile celor două brăţări inteligente sunt:

Concluzia este una simplă: cele două accesorii inteligente sunt foarte apropiate ca utilitate, decizia de achiziţie rămânând influenţată strict de estetică. Vouă care vă place mai mult ?